Ar žinote kada atsirado itališki minkštos nugos saldainiai "Torroncino"?

  • 2021-10-28
 
 „Condorelli“ yra konditerijos gaminių prekės ženklas, kurį gamina bendrovė Industria Dolciaria Belpasso  S.p.A., kurios būstinė ir gamykla yra įsikūrusi Sicilijoje, Etnos ugnikalnio papėdėje.
 
Įmonės specializacija ir „gamybos arkliukas“ – minkštoji pjaustoma nuga, kaip saldainiai supakuota į popierėlius (italų k. torroncino), kurią šeštajame dešimtmetyje išrado Francesco Condorelli ir tai paskatino jį įkurti įmonę, kuri buvo atidaryta 1973 m.
 

Bet pačios pirmosios įmonės ištakos siekia dar 1933 m., kai Francesco Condorelli ir jo žmona Pina Condorelli, atidarė savo konditerijos parduotuvę Belpasso mieste (kur dabar ir yra įsikūrusi šiuolaikinė įmonė). Dėl savo įkūrėjo išradimo, nuga tapo pavyzdiniu įmonės gaminiu, Condorelli prekės ženklas iš karto įgavo nacionalinį ir tarptautinį žinomumą, ypač 8–9 dešimtmečiuose, kai nuga buvo reklamuojama per televizijos reklamas.

Šiuo metu Condorelli įmonei vadovauja įkūrėjo sūnus dr. Giuseppe Condorelli, kuris atlieka vienintelio „režisieriaus“ vaidmenį. 2017 m. spalio 2 d. Dr. Giuseppe Condorelli gavo Cavaliere del Lavoro („Darbo riterio“) garbingą apdovanojimą už savo ilgametę tradicijas puoselėjančią įmonės veiklą iš Italijos Respublikos Prezidento Sergio Mattarella.

Be nugos, įmonė gamina ir kitų rūšių gaminius, ypač susijusius su Sicilijos konditerijos tradicijomis: su Condorelli prekės ženklu gaminamas ir parduodamas šokoladas, džemai, kremai, migdolų pienas, migdoliniai ir kiti įvairūs kepiniai. Savo produkciją įmonė eksportuoja į 25 pasaulio šalis, iš kurių 50 % sudaro nugos pardavimas.

@pomidoriukas.lt džiaugiasi galėdamas ir savo klientams pasiūlyti įsigyti konditerijos gaminių iš šio senąsias gamybos ir receptūros tradicijas puoselėjančio gamintojo, ypatingą dėmesį skiriančio pirminio produkto kokybei ir kilmei. Gamyboje naudojami migdolai, pistacijos bei kiti riešutai, vaisiai, apelsinų žiedų medus – surenkami netoli įmonės esančiose Etnos kalno papėdės kalvose.