„Il Bottaccio“ ūkis yra įsikūręs Toskanoje, Maremmoje, kalvotoje vietovėje su vaizdu į jūrą, netoli Bolgheri. Vietoje, kuri vertinama visame pasaulyje dėl savo kokybiškų vynų, gero klimato, nuostabių kalvų, pasipuošusių šimtmečių senumo alyvmedžių giraitėmis. Il Bottaccio alyvmedžiai užima 30 hektarų teritoriją, tarp Venturina Terme ir Monterotondo Marittimo vietovių, kurių aukštis svyruoja nuo 50 iki 100 metrų virš jūros lygio. Būtent šioje specifinėje geografinėje vietovėje dėl klimato ypatybių, dirvožemio tipo, vėjų įtakos ir po žeme tekančių terminių šaltinių, yra užauginamos vertingos gero skonio alyvuogės, iš kurių išgaunamas aukščiausios kokybės ypač tyras alyvuogių aliejus.
„Il Bottaccio“ pagrindinis tikslas yra tik aukščiausios kokybės alyvuogių aliejaus gamyba. Norėdami pasiekti šį tikslą, skirtinguose gamybos etapuose (auginimas, tręšimas, genėjimas, derliaus nuėmimas, spaudimas, sandėliavimas, išpilstymas į butelius ir pakavimas) atlieka kruopštų stebėjimą,kad aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus išlaikytų nepakeitęs savo gerųjų savybių visame jo gamybos kelyje. Laistymo sistemos alyvmedžių giraitėse, meistriškas kasmetinis augalų genėjimas, rankinis ar pusiau rankinis alyvuogių derliaus nuėmimas, aliejaus spaudimas šaltuoju būdu ir spaudimo laikas ne ilgesnis kaip 8 valandos nuo derliaus nuėmimo, yra vieni iš pagrindinių ir būtiniausių dalykų, užtikrinančių aukštos kokybės aliejų, kurių griežtai laikosi šis ūkis. Išgavus aliejų, kiekvienais metais yra atliekami cheminiai tyrimai (rūgštingumo, fenolių, peroksidų skaičiui nustatyti).