Panettone pyragas visada išlieka idealiu desertu šventinės vakarienės pabaigoje, bet labai tinka pusryčiams, mirkomas kapučino arba espresso kavos puodelyje ar net valgomas kaip užkandis po pietų.
Norint visiškai pajusti skonius ir aromatus, kurie turi išsiskirti į orą, panettone turi būti patiekiamas kambario temperatūros.
Patiekiamas visas ant serviravimo indo, geriausiai paaukštinto (ne tik lengviau pjaustyti, bet ir atsiskleidžia visas pyrago grožis).
Perpjautą per pusę panettone dalinti kaip tortą į gabalėlius ir dėti į lėkštes. Valgyti reikia rankomis (arba šakute, jei su kremu).
Panettone puikiai dera su saldžiais desertiniais vynais (Moscato, Passito, Malvasia, Zibibbo). Tačiau jei norisi burbuliukų, tiks saldus putojantis vynas Moscato pagrindu.
Iki kada geriausiai suvartoti Panettone pyragą rasite ant pakuotės. Kai pyragas išimamas iš originalios pakuotės, jo galiojimo laikas žymiai sutrumpėja. Prapjautą ir nesuvalgytą panettone dalį rekomenduojama laikyti originaliame maišelyje, gerai jį užrišus, arba kitame sandariame inde. Taip laikomas pyragas gali išlikti minkštas iki 25 dienų. Tačiau jeigu įsigijote Panettone su kremu, jį prapjovus rekomenduojama suvartoti per 2-3 dienas.
Mes naudojame slapukus, kad pagerintume jūsų patirtį naudojantis šia svetaine. Spauskite „Patvirtinti“, jog perskaitėte ir priimate mūsų slapukų politiką. Daugiau informacijos - slapukų politikoje