Panettone pyragai

  • 2022-12-06
Italijoje gyvenanti Neringa pasakoja, ką daryti su kalėdiniu pyragu „panettone“ norint jį kuo ilgiau išlaikyti šviežią

Kalėdos kvepia apelsinais, egle ir... pyragu. Bene pats populiariausias Italijos skanėstas – kalėdinis pyragas panetonė („Panettone“) pavergęs ir lietuvių uoslę. „Tačiau Italijoje jis jau išauga žiemos švenčių deserto statusą – tampa šventiniu atributu visus metus: jį nešasi į svečius, dovanoja ar skanauja bet kokia proga – panašiai kaip lietuviai dievina šakotį“, – sako už italo ištekėjusi ir jo gimtinėje gyvenanti Neringa Prestipino.

Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/maistas/pasaulio-virtuves/italijoje-gyvenanti-neringa-pasakoja-ka-daryti-su-kalediniu-pyragu-panettone-norint-ji-kuo-ilgiau-islaikyti-sviezia.d?id=91940751